Rapport 3/6-2008
På svt.se http://http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1163387&lid=puff_1163685&lpos=lasmergick den 3/6-2008 att läsa:
"Poängen är att olika sorters mat kräver olika mycket av naturen. Och det är markåtgång och tillgång på vatten som är de begränsande faktorerna. Ett kilo nötkött kräver mellan 13.000 och 16-000 liter vatten att producera. Fläsk kräver betydligt mindre vatten, 6.000 liter per kilo, och för att producera 1 kg vete krävs 1000-2000 liter. För ett kilo potatis krävs endast 160 liter vatten.... Vi kan inte ha synpunkter på att människor i andra länder vill uppnå vår standard. VI måste gemensamt komma fram till att vi måste satsa på de gröder som är bra för miljön."
Mycket tänkvärt. Finns det något mer att säga?
/Värmlandstös
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar